Vīnkuoršys receptis, kab svātkūs vaira laika pavadeitu ar saimi, na vyrtuvē
Roksta autore: Māra Ziemele, iedīņu blogere, Instagram konta @edamskaisti veiduotuoja
Idejis svātku goldam ar cīši vīnkuoršom receptem, kab vaira laika pavadeitu ar saimi, draugim, radinīkim voi vīnkuorši atsapyustu i baudeitu svātku laiku!
Rasols ar tuņci
Tradicionalajā rosolā/rasolā voi olivier (vysi treis nūsaukumi, kab apmīrynuotu kotru garšu) itūgod var paraudzeit gaļu/dasu aizstuot ar tuņci sovā sulā, kiupynuotu lasi voi apvīnuot obejus, partū ka zivs ir juolīk iz svātku golda, na tai? Taidūs salatūs vysod ir vārts dalikt drupeit marinadis nu marinātu ogūrču, lai salatim byutu izteiktuoka garša.
Kab salati iz golda izavārtu tematiskuoki svātku atmosferai, tūs var izlikt vaiņuka veidā, izrūtuot ar zalim kropim (dillem), kas atguodynuos odotys, i granatuobeļu sāklom, kas byus kai gaismys nu egleitis lampeņu.
Itūgod mūdē ir īguojuši ari salati ar vuoreitom apcaptom buļbem, dalīkūt svaigus i marinātus ogūrčus, sorkonūs seipulus ar zaļumim, puorlejūt ar majonezis/kriejuma mērci.
Masiļūnis špeka peiriedzeni
Vēļ vārts atguoduot par klasiskom vierteibom, kas byus špeka peirāgi, eipaši gordi saīs, izmontojūt legendarū Antoninys Masilūnes recepti, kod meikle juolīk ryugt soltaunīkā, na syltumā. Recepti i munys dūmys par puorizdūtū Antoninys Masiļūnis “Povuoru gruomotu” atrassi ITE.
Uobeļu peirāgs
Muna meita, izpyldūt Zīmyssvātku veceiša rūkeišu aizdavumu par soldonū iedīni svātkūs, īsaminēja, ka jai vysuvaira grybātūs uobeļmaizis. Sylta, aromatiska, kas īskaun vysu sātu ar svātku smuordu, uobeļu maize ar vuoreitu ībīzynuotū pīnu – iz itaidu aizakavātu pats Zīmyssvātku veceits.
Kabaču braunijs
Ka ir kaids cukini, kas globojās iz skapa viersa, tod itei ari byutu pādejuo reize, kod tū sagataveit gordā braunijā ar šokoladi. Tuo gataveišona byus cīši vīnkuorša, tok nivīns nu gostu pat uzminēt navarēs, ka cukini ir golvonuo ituo deserta sastuovdaļa
Torteņš nu praniku
Runojūt par tortenim aba kūkom, dūmoju, ka ir vārts paraudzeit puors sastuovdaļu torteņu, kas ir bez želatina i bez cepšonys. Tei varātu byut Snickers kūka, kuruos pamatā ir “praniki”, skuobs kriejums, vuoreits ībīzynuotais pīns, sadrupynuoti rīksti i izlaidynuots šokolads glazurā.
Komentari